English version of this page

Songs of memory (Cantos de la memoria)

Den colombianske ambassaden i Norge er stolt av å presentere en utstilling med malerier av Carlos Jacanamijoy på Historisk museum.

Tid og stad: 30. okt. 202015. jan. 2021Historisk museum

Cantos de la memoria av Carlos Jacanamijoy.
Cantos de la memoria av Carlos Jacanamijoy.

Carlos Jacanamijoy er en colombiansk maler av innfødt søramerikansk opprinnelse fra Inga-folket. Kunstverkene hans har blitt utstilt på mer enn 25 individuelle visninger og er en del av den faste samlingen til National Museum of the American Indian, samt til flere colombianske museer. Han bor i Bogotá, og "Songs of memory" er hans første utstilling i Norge.

Dette utvalget av 16 oljemalerier og et enkelt bakteppe i akryl på uberørt lerret, de fleste av dem i stort format, er en kort reise fra hans tidlige verk til de nyeste fra i år.

Bildevisning: Songs of memory

Carlos Jacanamijoy:

«Lerret som "Not just for fun" (No sólo como diversión) eller "The pitchfork" (La horqueta), er fargerike blikk mot besteforeldrene til Jacanamijoys. "Paths of Light" (Caminos de luz) er et blikk inn i den indre reisen som vi alle måtte oppleve i inneslutningen da vi midlertidig ble tvunget til å bevege oss bort fra den overveldende støyen utenfor.

Gjennom årene har jeg innsett at jeg intuitivt startet med å hylle vokterne av eldgammel visdom. På grunn av mine foreldrenes stahet, hadde jeg en barndom nær jorden og kulturen, og lærte meg historien. På de første lerretene begynte jeg å fortelle, med farger som i en dagbok, hva som motiverte meg av mine erfaringer.

Så en dag, i årene som førte til debatten om det femte hundreårsdagen for "oppdagelsen av den nye verden", gikk jeg på jakt etter minnene mine som under presset fra det hvite hegemoniet, hadde vært frosset i lang tid. Å tine den personlige historien fikk meg til å avdekke og forstå historien til kontinentet. Et maleri som "Intersection" (Intersección) er en reise inn i det indre av enhver personlig historie.

For meg er denne utstillingen i denne måneden, nok en gang i oktober, et minneverdig kulturelt møte. Gjennom årene jeg har malt, har jeg innsett at maleriet mitt er en reise inn i hukommelse, oppfatninger og følelser, og at maleri er en kjærlighetshandling: Jeg håper at denne utstillingen vil bringe oss sammen.»

 

Publisert 5. feb. 2021 08:06 - Sist endret 26. apr. 2022 16:02