English version of this page

Helvetes englar

Helvetes englar er ei fotoutstilling av Marcel Leliënhof som dokumenterer livet innanfor Hells Angels i Noreg.

Bildet kan inneholde: interiørdesign, rom, bygning, sykehus.

Foto: Kulturhistorisk museum, UiO / Toril Cecilie Skaaraas Hofseth

Dette kunstprosjektet er laga i samarbeid med fotograf Marcel Leliënhof. For mange er easy rider-figuren eit sterkt symbol på fridom, med draumen om det frie liv utanfor det etablerte samfunnet. Fotoutstillinga Helvetes englar blei forsøkt forboden då den skulle visast ved fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund i april 2013.

Bileta blir også vist i boka Helvetes engler (Hells Angels MC Norway), av Marcel Robert Leliënhof og Hugo Lauritz Jenssen, utgjeven på Font forlag i 2014.

Forlaget skriv: "Hevetes engler tas leseren med på en reise i Hells Angels' historie, med spesiell vekt på etableringen i Norge i 1992 og de forskjellige HA-klubbene som siden dengang har etablert seg her til lands. Bokens hensikt er hverken å forherlige eller å fordømme, men å gi leseren et unikt innblikk i et lukket, omstridt og myteomspunnet mannssamfunn."

Her kan du sjå panelsamtala mellom rektor Ole Petter Ottersen, professor Thomas Hylland Eriksen, fotograf Marcel Leliënhof, forfattar Hugo Lauritz Jenssen og leiar av Hells Angels i Noreg; Rune "Supern" Olsgaard, i samband med bokfesten på Historisk museum den 22. mai 2014. Møteleiar er seniorrådgjevar Ellen Semb.

Last ned mediefil
 
Publisert 2. apr. 2014 16:15 - Sist endra 26. apr. 2022 14:31