Senioromvisning: Sårbarhet, tro og tillit på Polynesias lave øyer

Bli med oss på omvisning i utstillingen Kollaps, og dykk dypere inn i livet i Polynesia, som preges av like mye sårbarhet som idyll.

Bilde av to unge menn og en gutt som står på en barrikade foran havet.

For nordmenn og andre europeere er det lett å tenke at tilværelsen på de små øyene i Stillehavet først og fremst er bekvem og behagelig. Sett på avstand fra det kalde nord kan Sydhavsøyene virke som et paradis, med kritthvite strender og utsikt til idylliske blå laguner. Men hvordan er det egentlig å ha Stillehavet som nærmeste nabo når man lever på lave øyer i et hav som stiger? For de som lever tett på havets overveldende krefter er det fremfor alt sårbarheten som preger folks perspektiv på livet.

Bli med til utstillingen «Kollaps. Mennesket i en uforutsigbar verden», der sosialantropolog Arne Aleksej Perminow, som har gjort flere feltarbeid i det polynesiske kongedømmet Tonga, vil fortelle hvordan bevissthet om sårbarhet viser seg i materiell kultur, religiøsitet og sosiale omgangsformer.

Omvisningen er inkludert i din inngangsbillett. Omvisningens tempo tilpasses deltakerne og formidleren bruker mikrofon.

Påmelding

Polynesiske køller laget av tungt jerntre var hardtslående kampvåpen. De slående vakre køllene kan sees som en feiring av den disiplinerte viljens kreative kraft. Foto: Ellen C. Holte

 

Arrangør

August Myrseth
Publisert 9. feb. 2024 11:31 - Sist endret 28. feb. 2024 12:11