Leker og spill

I butikken finner du leker, spill, aktivitetshefter, bøker og tegneserier til barn, ungdom og voksne som vil leke og lære mer om historien.

Vikingsverd, skjold og hjelm ment for lek.

Vikinghjelm 99 kr, skjold 239 kr, sverd 169 kr, dolk med slire i lær 189 kr.

Vår egenproduserte vikinghjelm, basert på hjelmen fra Gjermundbu, som du kan se i utstillingen VÍKINGR i museets 3.etasje, finnes i to størrelser. Du får også kjøpt sverd og skjold i tre, og et utvalg av dukker, kosedyr og mange morsomme småting - alt inspirert av arkeologiske funn, mytologi, historiske personer og historie generelt.

Butikken fører også et utvalg av spill som passer til barn og voksne, som sjakkspill med kopier av de berømte Lewis sjakkbrikkene, det moderne strategispillet Viking Jarl, kortspillet Ragnarok, og vår bestselger - brettspillet Hnefatafl. 

Brettspill
Hnefatafl 399 kr.

Hnefatafl, som uttales nef-ah-tah-fel og betyr «Kongens bord», var et populært spill i de nordiske områdene allerede fra 400 e. Kr. Med vikingene spredde spillet seg til de landene de reiste til. Hnefatafl kan minne litt om sjakk, men består av en høvding med hird i midten som skal forsvare seg og flykte fra en overtallig angriper. Spillebrikkene i støpt, syntetisk harpiks og spilleflaten i trykket lin kommer i en fin gaveeske med spilleregler på flere språk.

Publisert 26. apr. 2022 13:14 - Sist endret 26. apr. 2022 13:31