Gratis inngang: Vikingene i Kyiv

Har du aldri vært på Historisk museum før, eller er det en stund siden siste besøk? Siste lørdagen i november tilbyr vi gratis inngang til Historisk museum. Få blant annet med deg utstillingene våre om vikingtiden.

Glassmaleri i farger som viser en viking med hjelm og sverd.

Plakatutsnitt fra utstillingen "Vikingene i Kyiv" som kan sees på Historisk museum 22.-27. november 2022. Her ser vi et glassmaleri med motiv av Harald Hardråde. Han var Norges siste konge og gift med prinsessen av Kyivriket. Glassmaleriet står i St. Magnuskatedralen Kirkwall, som er hovedstaden på Orknøyene.

I utstillingen VÍKINGR kan du se noen av de mest utsøkte gjenstandene som er funnet fra norsk vikingtid. Denne uken kan du også følge vikingenes reiser på elvene i Øst.

Utstillingen «Vikingene i Kyiv» forteller i ord og bilder om hvordan Norge og Ukraina har en fortid som er sterkere sammenvevd enn hva de fleste kjenner til i dag.

I aktivitetsarealet Kilden kan du starte juleforberedelser med å lage julestjerner i ukrainsk stil og egne julekort med middelaldermotiv fra museet. Utstillingen og familiedagen er et samarbeid med Ukrainas ambassade og ukrainere i Oslo.

Publisert 17. nov. 2022 13:31 - Sist endret 17. nov. 2022 13:31