Barnesøndag: Juleverksted

Bli med på et litt annerledes juleverksted hvor du kan lage julepynt og julekort inspirert av ornamenter og pynt fra riktig, riktig gamle dager.

En kollasj av to bilder - et nærbilde av to jenter med nisseluer. Og en middelalder

Maleriet til høyre er en del av takmaleriet fra Ål stavkirke. Ål-taket er fra norsk middelalder, og er i dag det best bevarte i sin stil. Det består av 23 motiver av bibelfortellinger fra både Det gamle og Det nye testamentet. Ål-taket er med i utstillingen Forvandling – tro og hellige gjenstander i middelalderen, som dessverre er midlertidig stengt på Historisk museum. Foto til venstre: iStock photo. Foto til høyre: Eirik Irgens Johnsen/KHM, UiO.

I Historisk museum finner du tegninger og bilder fra middelalderen som forteller om julen. Hvilke farger var populære for mange hundre år siden og hvordan laget de farger på den tiden? La deg inspirere av pynt og ornamenter fra enda eldre tider som vil passe godt på juletreet, julekort eller til-og-fra lapper til gavene. 

Aktivitetene passer for barn fra 5 år og oppover.

Billetter

Barn under 18 år kommer alltid gratis inn på Historisk museum, voksne betaler vanlig museumsbillett. Se priser og planlegg besøket.

Kom i julestemning sammen med oss i Historisk museum!

Publisert 15. nov. 2022 12:17 - Sist endret 15. nov. 2022 12:35