Foredrag: Nobels fredspris – Nansens fredsinnsats

Hvorfor fikk polarforskeren Fridtjof Nansen Nobels fredspris – og senere en pris oppkalt etter seg?

Til venstre bilde av begge sider på en medalje av gull. Til høyre et svarthvitt portrettbilde av en en eldre mann i dress og hatt.

Fridtjof Nansen mottok Nobels fredspris for 100 år siden. Gullmedaljen her kan du også se på Historisk museum. Foto av gullmedaljen er tatt av Lill-Ann Chepstow-Lusty. Portrettfotoet av Fridtjof Nansen: Nobel Foundation Archive.

I år er det 100 år siden Fridtjof Nansen mottok Nobels fredspris. Gullmedaljen og alle hans andre medaljer er utstilt i Historisk museums myntkabinett.

Denne kvelden får du høre både om hans humanitære innsats og om veien frem mot Gustav Vigelands design av medaljen. Det er utstillingssjef ved Nobels fredssenter, Nina Frang Høyum, direktør ved Vigelandsmuseet Jarle Strømodden, og professor Håkon Roland fra Kulturhistorisk museum som forteller hver sin bit av denne helt spesielle medaljens historie.

Foredraget er inkludert i museumsbilletten. Se priser og planlegg ditt besøk.

Påmelding

Oslo Peace Days 5.-12. desember

Dette arrangementet er laget i samarbeid med Nobels fredssenter og er en del av programmet til Oslo Peace Days 5.-12. desember. Teamet for disse dagene er knyttet til fred, demokrati og menneskerettigheter. Les mer om Oslo Peace Days.

Publisert 31. okt. 2022 11:47 - Sist endret 17. nov. 2022 08:34