Kulturdag – hvordan bruke kultur som verktøy i arbeidet mot diskriminering og rasisme?

Det blir spennende foredrag, paneldebatt, musikk og god mat. Blant annet møter vi Hamza Hirsi, som har gitt ut diktsamlingen "Betongblomst", og andre unge og viktige stemmer.

Gruppebilde av folk i en sal.

Fra Somalisk kulturdag i Historisk museum 2017. Foto: Alf Simensen. 

Bøker, poesi og musikk er viktige brikker i arbeidet mot diskriminering og rasisme. Stiftelsen RKF – Rådet for kulturkompetanse i forebyggende arbeid, Atlas Kompetanse og Foreldrelandsbyen inviterer til et arrangement om identitet, rasisme og diskriminering. I tillegg blir det servering av nydelig indisk mat.

Påmelding

Maks antall plasser er 80, derfor må du melde deg på her på forhånd. Husk at det kun kan registreres én person per påmelding. Deltakere av dette arrangementet har også gratis adgang til museets utstillinger.

Program

  • 13:00-13:10: Velkommen ved Firdawsa Ahmed, Atlas Kompetanse.
  • 13:10-13:45: Presentasjon ved Leoul Mekonen, Stiftelsen Rådet for kulturkompetanse i forebyggende arbeid.
  • 13:45-14:00: Innlegg av forfatter Golstan Kareemi. Hun har nylig utgitt boken "Flyktningkvoten 1999" som er beskrevet som en hyllest til mennesker som satte seg selv til side for å skape en bedre fremtid for sine familier. 
  • 14:00-14:15: Innlegg av forfatter Hamza Hirsi. I 2021 utga han diktsamlingen "Betongblomst" som skildrer hans opplevelser ved å vokse opp i en drabantby i Oslo øst.
  • 14:15-14:30: Musikkinnslag. 
  • 14:30-15:00: Pause med servering av mat.
  • 15:00-15:45: Panelsamtale ledes av Farhia Luul Makerow, prosjektleder ved Stiftelsen RKF. Tema: «Å uttrykke seg gjennom kunst og kultur». I panelet: Initiativtaker og gründer Christina Violeta Thrane Storsve, Adopsjon i endring, forfatter Golstan Kareemi og forfatter Hamza Hirsi.
  • 15:45: Avslutning.

Arrangementet passer for hele familien

Dette arrangementet er for hele familien. I Kilden aktivitetsarena kan barna boltre seg med formingsoppgaver, bøker og film. Foreldrelandsbyen vil streame direkte fra arrangementet på Facebook.

Om arrangørene

Stiftelsen RKF leder et «Entertainment Education»-prosjekt hvor temaene rasisme og diskriminering belyses gjennom kunstneriske uttrykk, musikk, dans, film og deling av erfaringer.

Atlas Kompetanse er en ideell bedrift som tilbyr kurs og veiledning til kommunens barnevern- og flyktningetjenester, skole og barnehage slik at man kan forebygge utenforskap blant barn og ungdom med minoritetsbakgrunn.

Foreldrelandsbyen er en nettportal hvor foreldre enkelt kan innhente kunnskap og råd om foreldrerollen, barn, familie og helse fra fagpersoner, forskere og brukerorganisasjoner i tillegg til å delta på live streams i sosiale medier.

Publisert 25. aug. 2022 13:59 - Sist endret 23. sep. 2022 09:12